Comtim îți oferă Fălcuțe de Porc perfecte pentru gătit la cuptor, iar Chef Daniel Grosu îți oferă inspirație pentru o garnitură specială.
Pregătește-te de acum pentru sezonul gătarelor! Află cum pregătește Chef Daniel Grosu o garnitură pe măsura Steak-ului de porc din gama Comtim Bun de Gătit la Grill.
Surprinde-ți invitații la cină cu un preparate inedit: Tertină din pate și conserve din carne de porc Comtim.
Chef Daniel Grosu îți propune un sandvici inedit, pentru diminețile de weekend în care dorești un mic dejun să-ți surprinzi familia. Baconul și Cotletul la minut din Gama Porc Ușor te vor ajuta să petreci mai puțin timp gătind și mai mult timp alături de cei dragi.
Cu garnitura de cartofi lucrurile sunt foarte simple, aceasta se gătește la cuptor, în același timp cu scăricica marinată. În cazul în care nu doriți sau nu aveți în casă cartofi dulci, puteți pregăti garnitura doar din cartofi obișnuiți, se va potrivi perfect cu scăricica marinată.
Rețeta cu hamburger de porc Comtim este gata în 15 minute și e foarte delicioasă, un adevărat festin! Aceasta se poate face atât în tigaia grill cât și pe grătarul din curte. La fel de bine, însă, putem să gătim burgerii de porc și într-o tigaie non aderentă obișnuită.
Rețeta de frigărui vă prinde bine dacă vă gândiți cum să diversificați preparatele cu cârnați proaspeți. Ar mai fi unele situații în care frigăruile astea se potrivesc perfect. De exemplu, atunci când sunteți pe grabă sau când pur și simplu aveți chef de ceva neașteptat de savuros.
Acasă la Șarlota Pataki din Tormac. Provenită dintr-o familie de etnici maghiari, doamna Șarlota ne-a primit în casa ei și ne-a pregătit câteva feluri de mâncare păstrate de ea, din rețete moștenite de la mama și bunica.
De ce să mergi la restaurant când poți face cel mai bun Tomahawk de porc chiar la tine acasă? Urmărește pas cu pas rețeta lui Chef Daniel Grosu și află tainele unui preparat...cu semnătură. Un produs inegalabil, creat special pentru tine! Spor la gătit!
Când ai poftă de ceva Bun de Gătit, chef Daniel Grosu îți arată cum poți prepara o masă de neuitat cu doar 4 ingrediente – T-Bone, ulei de măsline, usturoi și, bineînțeles, sos teriyaki. Un produs inovator cu un aspect inedit, gustul adevărat al cărnii de porc condimentată exotic. Spor la gătit!
O modalitate simplă și rapidă de a ne bucura de gustul tradițional românesc al mititeilor într-o formă inedită. Veți aprecia acest aperitiv original, cald și foarte gustos, cu orice ocazie, în special când va fi să-l includeți într-un meniu cu mai multe preparate tradiționale românești.
Mod de preparare:
(1) Ceapa se toacă și se călește în ulei sau untură, cu sare, până când devine translucidă. (2) Se adaugă făina și boiaua, după care se amestecă bine.
(3) Se pune apă rece treptat și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe.
(4) Se adaugă întâi oasele, foile de dafin și piperul și se lasă la fiert la foc mic,aproximativ 60 de minute.
(5) Se adaugă și carnea, lăsându-se la fiert încă 30-40 de minute.
(6) Ficatul tăiat cubulețe va fi adăugat doar la final, înainte cu 30 de minute de a fi terminat.
Notă: Ciorba va fi servită fierbinte, cu ardei iute, castraveți murați, oțet sau smântână, după gust.
Mod de preparare:
(1) Se pregătește carnea de porc și se taie în cuburi mari. (2) Ceapa se taie și se călește în ulei sau untură. (3) Se adaugă sarea, după care se adaugă boiaua. (4) Se adaugă carnea și oasele de porc, se pun foile de dafin și se completează cu apă până se acoperă carnea. (5) Se lasă la foc mic, 1h30-2h, amestecând periodic. (6) Cu 30 de minute înainte de final se adaugă fie tăiței lați, fie găluște sau cartofi, ce vor folosi drept garnitură. Notă: Porția de tocană sau papricașul de porc se servește cu tăieței lați fierți, cu găluște din făină sau cu cartofi și murături.
Mod de preparare:
(1) Se curăță varza, se pune la desărat, dacă este cazul. (2) Se taie ceapa cuburi mici, se pune la călit. (3) Se amestecă ceapa cu orezul, apoi cu carnea, se adaugă piper, pastă de ardei iute, pastă de ardei dulce sau bulion. (4) Se taie cotoarele frunzelor de varză, se taie frunzele potrivit, se formează sarmalele și se învelesc în frunze. (5) Pe fundul unei cratițe adânci, se așază dafinul, se pune un strat de frunze sau cotoare rămase și tocate, se pune un rând de sarmale, câteva bucăți din afumătură, din nou un rând de sarmale și tot așa până când se termină sarmalele.(6) Se pune deasupra mărar uscat și un rând de frunze de varză. (7) Se presară zahărul peste ele. Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert. (8) Se lasă la fiert molcom 2h-2h30, dar se gustă înainte. (9) Se servesc cu mămăligă fierbinte, cu smântână și ardei iuți murați.
Mod de preparare:
Se pregătește carnea de porc și se taie în cuburi mari. Ceapa se taie și se călește în ulei sau untură. Se adaugă sarea, după care se adaugă boiaua. Se adaugă carnea și oasele de porc, se pun foile de dafin și se completează cu apă până se acoperă carnea. Se lasă la foc mic, 1h30-2h, amestecând periodic. Cu 30 de minute înainte de final se adaugă fie tăiței lați, fie găluște sau cartofi, ce vor folosi drept garnitură. NOTE: Porția de tocană sau papricașul de porc se servește cu tăieței lați fierți, cu găluște din făină sau cu cartofi și murături.
Mod de preparare:
(1) Slănina crudă se taie în fâșii egale. (2) Se desprinde șoricul de pe slănină cu un cuțit ascuțit. (3) Slănina se taie în bucăți egale, care se pun într-o oală sau într-un ceaun. (4) Se adaugă apa rece și se pun la foc mediu. (5) Se amestecă cu o spatulă sau lingură din lemn cam la 10 minute, să nu se prindă de fundul ceaunului. (6) Când jumările se ridică la suprafață, nu mai e necesar să se amestece, însă se va supraveghea focul pentru a nu se arde jumările. (7) Când jumările sunt bine rumenite, ceaunul se trage de pe foc si jumările se scot cu o spumieră. (8) Se servesc calde sau reci, iar fiecare își va presăra sare. (9) Untura rămasă se filtrează și se pune în borcane cu capac.
Mod de preparare:
(1) Se taie carnea în cuburi relativ egale, de 2-3 degete. (2) Se încinge ceaunul sau cratița, se pune untura la topit, apoi se rumenește. (3) Se curăță și se taie ceapa, se adaugă peste carnea rumenită. (4) Se taie varza și se adaugă peste carne. Se amestecă ușor. Se adaugă puțin lichid (moarea de varză) și se pune capacul. (5) După 20-30 de minute, se adaugă condimentele: dafin și chimen. (6) Când varza este suficient de moale, se adaugă boia dulce (2-3 linguri). Se mai lasă să se întrepătrundă 30 de minute. (7) Se ia cratița/ceaunul de pe foc și se lasă la odihnit minim 15 minute. Notă: Acest fel de mâncare nu are nevoie de sare suplimentară, deoarece gustul sărat va veni de la varza murată.
Mod de preparare:
(1) Se curăță cartofii și se taie felii. (2) Se curăță și se taie ceapa felii subțiri. (3) Într-o tavă de metal, se amestecă bine cartofii cu legumele în sare, boiaua, piperul, 2 linguri de ulei, ceapa. (4) Se adaugă 200 ml apă. (5) Se dau la cuptor la foc mediu 30-40 de minute. (6) Cârnații se taie bucăți, slănina și costița se taie, în evantai. (7) Când cartofii sunt aproape gata, se scoate tava și se așază deasupra și afumăturile. (8) Se pun înapoi în cuptor încă 20-30 de minute, până când sunt bine rumenite. Notă: Se servește cu murături.
Mod de preparare:
(1) Puneți pe foc o oală mare, din fontă. (2) Adăugați baconul și amestecați-l până când devine maroniu și crocant - circa 15 minute. (3) Păstrați toată grăsimea baconului în tigaie. (4) Reduceți focul. (5) Adăugați ceapa și șalota și căliți-le până când devin moi - circa 8 minute. (6) Adăugați siropul de arțar, oțetul, muștarul și sosul Worcestershire. (7) Asezonați cu sare și piper. (8) Peste amestec, puneți o jumătate de cană de apă și amestecați până se omogenizează. (9) Lasați totul să fiarbă, după care dați focul la minimum și amestecați din când în când. În circa o oră, gemul va începe să aibă o consistență groasă. (10) Lăsați gemul să se răcească timp de 20-30 de minute. (11) Transferați-l într-un blender, pentru a pasa bucățile care au rămas mari. Nu îl lăsați foarte mult în blender! Consistența lui trebuie să rămână groasă. (12) Transferați gemul într-un recipient pe care îl puteți ține la frigider. Rezistă maximum o lună de zile! Poftă bună!
Mod de preparare:
(1) Se curăță mușchiulețul de pielițe. (2) Se taie cubulețe de aprox. 2 cm. (3) Într-un robot mic, se pune ceapa, usturoiul, foaia de dafin, oregano, boiaua și chimionul. (4) Se presară două prize bune de sare de mare și piper negru din belșug. (5) Se adaugă oțetul și uleiul. (6) Se mixează totul până obțineți o pastă roșiatică. (7) Turnați marinada peste carne, acoperiți vasul și lăsați la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte. (8) Înainte să pregătiți frigăruile, scoateți carnea și lăsați-o să revină la temperatura camerei. (9) Așezați frigăruile pe grătarul încins pentru aproximativ 15 - 20 de minute. (10) Scoateți frigăruile pe un platou și stropiți-le cu câteva picături de sos Tabasco. Pentru servire: sos Tabasco, ulei de pătrunjel și felii de baghetă prăjite pe grill. Poftă bună!
Mod de preparare:
(1) Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime. (2) Ulterior, se aranjează într-o tavă de cuptor. (3) Peste carne se presară condimentele. (4) Cățeii de usturoi se taie felii subțiri și se pun câte 3-4 felii pe fiecare bucată de carne. (5) Carnea se stropește cu puțin ulei apoi se toarnă în tavă vinul și jumătate de pahar apă. (6) Cuptorul se lasă la preîncălzit la 200 grade. Timpul de preparare este de 40-45 de minute. Poftă bună!
Mod de preparare:
(1) Spălați pulpa de porc, ștergeți-o de apă (prin tamponare cu șervete de hârtie). (2) Într-un bol, amestecați mierea, muștarul de Dijon, usturoiul trecut prin presă, rozmarinul și uleiul de măsline. (3) Puneți și un pic de sare (nu prea multă dacă folosiți supa de carne din cub concentrat) și de piper măcinat. (4) Adăugați oțetul balsamic și omogenizați bine. (5) Așezați pulpa de porc într- un bol mare sau chiar în tava în care o veți băga la cuptor, dacă vă încape cu totul în frigider. (6) Turnați marinada peste carne și „masați-o” ușor, astfel încât pulpa să fie acoperită uniform cu marinadă. (7) Acoperiți și lăsați câteva ore (ideal de pe o zi pe alta) pentru ca aromele să pătrundă în carne. (8) Încingeți cuptorul la 180°C și scoateți carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. (9) Turnați supa în tavă, pe lângă carne, și puneți foile de dafin. (10) Acoperiți tava cu folie alimentară și băgați în cuptor. (11) Lăsați 1 ora și 30 minute, având grijă ca la jumătatea timpului să întoarceți pulpa. (12) Îndepărtați folia, creșteți temperatura cuptorului la 210°C și mai lăsați 20-25 de minute pentru ca friptura să prindă un pic de culoare. (13) La final, friptura trebuie să fie fragedă și rumenă! Se servește cu garnitură de legume! Poftă bună!