GDPR - Martie 2021

Politica de confidențialitate a datelor personale.

Introducere

Pentru Smithfield România confidențialitatea datelor dumneavoastră este foarte importantă, de aceea ne angajăm să o respectăm luând toate măsurile necesare. Prezenta politică descrie ce informații cu caracter personal colectăm de la dumneavoastră, în ce scop și pe ce bază legală, cu cine sunt ele partajate precum și drepturile dumneavoastră. Această politică poate fi modificată în orice moment fără notificare, prin postarea unei versiuni noi aici. Vă rugăm să verificați această politică de fiecare dată când accesați acest site, pentru a identifica și înțelege eventualele modificări apărute.

Identitatea Operatorului

Denumire: Smithfield România SRL
Nr. Registru Comerțului: J35/962/2000 Cod Unic de Înregistrare: RO13427047 Sediul: Timișoara, Str. Polona, nr.4, Corp Complex P+2E 

Ce date cu caracter personal colectam și cum le folosim?

Date furnizate voluntar de către vizitatori

Completarea voluntară a adresei de e-mail în zona “Adresa de Email”, ne dă acces la aceasta pentru a putea răspunde mesajului dumneavoastră. Prin completarea acestei rubrici și prin selectarea căsuței “Acceptare” vă dați consimțământul ca Smithfield România să vă prelucreze adresa de e-mail în scopul de a vă trimite comunicări ulterioare de marketing. Datele furnizate voluntar sunt, așadar, prelucrate pe bază de consimțământ. Vă puteți retrage acest consimțământ oricând printr-un e-mail la dpo@smithfield.ro sau prin accesarea linkului de Unsubscribe pe care îl veți putea găsi în sfârșitul fiecărei comunicări de marketing.

Colectarea Automata a datelor

Adresa IP a calculatorului dumneavoastră este colectată automat atunci când vizitați website-ul nostru. Adresa IP este un numar alocat computerului dumneavoastră atunci când accesați internetul. Aceste adrese sunt înregistrate din motive de securitate IT în logurile sistemelor informatice care gestionează website-ul. NU folosim adresa dumneavoastră de IP pentru a vă identifica sau pentru alte scopuri decât cele de informare, statistică sau de protecție website.

Cookie-urile

Cookie-ul este un fișier text de mici dimensiuni pe care un website îl salvează în calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci când îl vizitați. Datorită cookie-urilor, website-ul reține, pe o perioadă de timp, acțiunile și preferințele dumneavoastră. Astfel, nu mai trebuie să le reintroduceți ori de câte ori reveniți la respectivul website sau navigați de pe o pagină pe alta. Noi folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți modul în care website-ul este utilizat. Folosim cookie-uri pentru statistici, pentru a reține preferințele privind utilizarea cookie-urilor, pentru a asigura securitatea website-ului și pentru scopuri de marketing.

Cookie-urile de statistică

Ne ajută să înțelegem modul în care vizitatorii interacționează cu website-ul, prin colectarea și raportarea informațiilor în mod anonim. Puteți șterge sau bloca cookie-urile, însă, dacă faceți acest lucru, s-ar putea ca anumite caracteristici ale website-ului să nu funcționeze corespunzător.
Informațiile asociate cookie-urilor nu sunt utilizate pentru a vă identifica personal. În plus, ținem sub control datele referitoare la preferințele dumneavoastră de navigare. Cookie-urile nu sunt folosite în alte scopuri decât cele descrise aici. Cookie-ul nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard-disk-ul dumneavoastră. Informațiile colectate de cookie-uri nu rețin nume, datele completate în formulare sau alte date personale de acest fel, însă conțin un ID unic pentru a deosebi un vizitator față de altul. 

categoriile de cookie

Cookie-urile se împart în două categorii, în funcție de durata lor de viață:

a)  Cookie-urile de sesiune, denumite și cookie-uri de funcționalitate, sunt active în mod automat, nefiind condiționate de consimțământul dvs. Aceste cookie-uri înregistrează, de exemplu, deschiderea sesiunii de navigare și sunt necesare pentru a asigura funcționarea corectă a website-ului. De asemenea, întrucât paginile web nu au o memorie specifică, cookie-urile de sesiune se șterg în mod automat în momentul în care browser-ul este închis sau când o anumită sesiune a fost inactivă pentru o anumită perioadă de timp.

b) Cookie-urile persistente sunt stocate pe dispozitivul de pe care utilizatorul accesează website-ul și rețin preferințele utilizatorilor (ex: limba preferată în utilizarea website-ului). Aceste cookie-uri contribuie la îmbunătățirea modului în care se utilizează website-ul ținând cont de comportamentul fiecărui utilizator în cadrul navigării pe website.

Mai multe informații despre gestionarea acestor cookie-uri pot fi găsite în fișierul de ajutor al browser-ului sau prin accesarea site-urilor precum www.allaboutcookies.org. Cookie-urile persistente au o durată de viață mai îndelungată, dar pot fi șterse oricând din dispozitivul folosit prin modificarea setărilor browser-ului folosit.

I. Cookie-urile utilizate de website-ul nostru

Cookie-urile sunt utilizate pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare, inclusiv prin identificarea oricăror erori care pot apărea în timpul vizitării/utilizării acestuia. La prima vizită a website-ului, va apărea un banner de notificare care va solicita consimțământul dumneavoastră privind colectarea cookie-urilor.

Cookie-uri necesare

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi oprite în sistemele noastre. De obicei, acestea sunt setate numai ca răspuns la acțiunile făcute de dvs. care reprezintă o cerere de servicii, cum ar fi setarea preferințelor dvs. de confidențialitate, conectarea sau completarea formularelor. Puteți seta browserul să blocheze aceste cookie-uri, însă este posibil ca unele părți ale website-ului să nu funcționeze corespunzător. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație de identificare personală.

Cookie-uri statistice

Aceste cookie-uri ne permit să contorizăm vizitele și sursele de trafic de pe website, astfel încât să putem măsura și îmbunătăți performanța website-ului nostru. Acestea ne ajută să știm ce pagini sunt cele populare sau mai puțin populare și să vedem cum se deplasează vizitatorii în paginile website-ului. Toate informațiile pe care aceste cookie-uri le colectează sunt agregate și, prin urmare, anonime. Dacă nu acceptați aceste cookie-uri, nu vom ști când ați vizitat site-ul nostru și nu vom putea monitoriza performanța acestuia. Cookie-urile ne transmit informații cu privire la modul în care acest website este utilizat, astfel încât să existe posibilitatea îmbunătățirii eficienței și accesibilității website-ului pentru utilizatori.

Google Analytics cookie _ga 

Acest cookie este utilizat în scopuri statistice pentru a distinge utilizatorii unici, prin alocarea unui număr generat aleatoriu ca identificator de client. Durata de viață este de doi ani.

Google Analytics cookie _gat_gtag

Acest cookie este utilizat în scopuri statistice pentru îmbunătătirea perfomanței website-ului. Durata de viață este de doi ani.

Google Analytics cookie _gid

Acest cookie este utilizat în scopuri statistice pentru îmbunătătirea perfomanței website-ului. Durata de viață este de doi ani.

Website Comtim policy_agree

Acest cookie necesar este utilizat în scopul de a reține acceptul utilizării cooki-urilor. Durata de viață este de treizeci zile.

II. CUM PUTEȚI CONTROLA COOKIE

Puteți controla și/sau șterge cookie-urile după cum doriți, selectând opțiunile preferate de dumneavoastră pe website-ul nostru. De asemenea, prin intermediul browser-ului dvs. de internet, puteți șterge toate cookie-urile care sunt deja stocate pe computerul dumneavoastră și puteți seta majoritatea browsere-lor pentru a bloca plasarea acestora, cu excepția celor strict necesare pentru funcționarea website-ului. Dacă faceți acest lucru, este posibil să fiți nevoit să setați manual unele preferințe, de fiecare dată când vizitați website-ul. De asemenea, este posibil ca unele servicii sau opțiuni să nu funcționeze.

TEMEIUL LEGAL UTILIZAT PENTRU PROCESAREA DATELOR PERSONALE

Legea în Europa, ne permite să procesăm informații personale, atâta timp cât avem o bază legală să facem acest lucru. Bazele legale folosite de Smithfield România sunt urmatoarele:

Obligație legală

Acest temei legal este folosit atunci când suntem obligați să procesăm informațiile personale pentru a ne conforma unei obligații legale, cum ar fi păstrarea datelor personale în scopuri fiscale sau furnizarea de informații către o autoritate publica;

Interes legitim

Vom procesa informații despre dumneavoastră în scopul desfășurării activității curente a Smithfield România, și doar atâta timp cât nu este mai presus de interesele dumneavoastră personale;

Consimțământul dumneavoastră.

În unele cazuri, vă vom cere permisiunea specifică de a procesa informațiile dumneavoastră personale, și vom procesa aceste informații doar în baza consimțământului dumeavoastră. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment prin contactarea Smithfield România la dpo@smithfield.ro.

Exemple de interese legitime menționate mai sus sunt:

• Pentru a oferi informații și / sau servicii pentru persoane fizice care accesează site-ul nostru web sau oferă informații despre oportunitățile de angajare.

• Pentru a preveni frauda sau activitați infracționale și pentru a proteja sistemele noastre informatice.

• Pentru a personaliza experiența on-line a persoanelor și a imbunatați performanța, gradul de utilizare și eficiența prezenței on-line a Smithfield România.

• Pentru a efectua și analiza activitățile noastre de marketing.

Copii sub vârsta de 16 ani

Smithfield România înțelege importanța protejării vieții private a copiilor, în special într-un mediu on-line. Site-ul nostru nu este conceput în mod intenționat pentru sau destinat copiilor sub vârsta de 16 ani. Este politica noastra de a nu colecta în mod conștient sau de a menține informații despre orice persoană sub vârsta de 16 ani, cu excepția cazului în care există un angajament de a oferi servicii profesionale.

Cu cine partajăm datele Dumneavoastră?

Nu vom dezvălui informațiile dumneavoastră către terțe părți, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora fără consimțământul dumneavoastră. Totuși, este posibil să dezvăluim informațiile dumneavoastră altor companii care ne furnizează/oferă servicii și acționează în calitate de operator/persoană împuternicită, cum ar fi companiile care se ocupă de mentenanța website-ului nostru si furnizorul serviciului de newsletter. Datele la care are acces furnizorul serviciului de newsletter vor fi stocate pe serverele sale, localizate în SUA. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe serverele noastre securizate, locale și în cloud. Aceste entitati sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de protecție a datelor cu caracter personal și nu au capacitatea de a utiliza informațiile dumneavoastră în alte scopuri decât în situații exceptionale și expres prevăzute.

Perioada de retenție

Smithfield România a pus în aplicare măsuri tehnice și organizatorice pentru păstrarea datelor personale. Astfel, vom păstra datele personale în conformitate cu prevederile politicii privind păstrarea datelor aplicabile la nivelul Smithfield România. Cu toate acestea, vom înceta să prelucrăm oricare dintre datele dumneavoastra cu caracter personal, atata timp cât nu este necesar pentru scopurile stabilite, atunci când vă retrageți consimțământul sau atunci când baza legală în care au fost prelucrate datele personale nu mai este valabilă.

Perioada de retenție

Smithfield România a pus în aplicare măsuri tehnice și organizatorice pentru păstrarea datelor personale. Astfel, vom păstra datele personale în conformitate cu prevederile politicii privind păstrarea datelor aplicabile la nivelul Smithfield România. Cu toate acestea, vom înceta să prelucrăm oricare dintre datele dumneavoastra cu caracter personal, atata timp cât nu este necesar pentru scopurile stabilite, atunci când vă retrageți consimțământul sau atunci când baza legală în care au fost prelucrate datele personale nu mai este valabilă.

Drepturile Persoanei vizate

Atunci când Smithfield România procesează informații personale despre dumneavoastră, aveți urmatoarele drepturi:

Informare: Aveți dreptul de a fi informat cu privire la operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate de Smithfield România.

Acces: Aveți dreptul de a avea acces la datele respective și de a obține din partea Smithfield România o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective.

Rectificare: În cazul în care informațiile pe care le deținem despre dumneavoastră sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul să ne solicitați corectarea datelor personale.

Ștergere: Aveți dreptul de a solicita, fara intârzieri nejustificate, ștergerea datele personale, în urmatoarele situații: datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate; acordul în baza căruia a avut loc prelucrarea datelor cu caracter personal a fost retras și nu există alt temei juridic pentru prelucrare; vă opuneti prelucrării datelor și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea datelor; datele personale au fost prelucrate în mod ilegal; datele cu caracter personal trebuie să fie șterse în vederea îndeplinirii unei obligații legale.

Restricție de prelucrare: Aveți dreptul de a limita prelucrarea datelor personale, în cazul în care se aplică una dintre urmatoarele situații: exactitatea datelor personale este contestată de dumneavoastră, pentru o perioadă care să permită verificarea acurateții datelor cu caracter personal; prelucrarea datelor personale este ilegală, iar dumneavoastră vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând restricționarea utilizării; Smithfield România nu mai are nevoie de datele personale în scopul prelucrării, dar dumneavoastră le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanța; vă opuneți prelucrării pe baza intereselor legitime, pe perioada în care se verifică daca drepturile legitime ale Smithfield România prevalează.

Portabilitate: Aveți dreptul de a primi datele personale furnizate Smithfield România, într-un format structurat, care poate fi citit automat. În cazul în care mijloacele tehnice permit o astfel de operațiune Smthfield România poate transmite aceste date către alt operator. Aveți un astfel de drept atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau pe un contract încheiat cu dumneavoastră și prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

Retragerea consimțământului: În cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal se bazează pe consimțământul dumneavoastră, aveți dreptul să vi-l retrageți în orice moment, fără ca retragerea consimțământului să afecteze legalitatea prelucrarii efectuate înainte de retragerea acestuia.

Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate numai pe prelucrarea automatizată, inclusiv profilare, care produce efecte juridice asupra dumneavoastră, precum și dreptul de a depune o plangere la autoritatea competenta responsabilă de protejarea datelor cu caracter personal, Autoritatea Naționala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

În cazul în care, persoanele vizate, direct sau prin reprezentant, îşi exercită drepturile menţionate mai sus, în mod vădit nefondat, nejustificat sau excesiv, în special din cauza caracterului lor repetitiv, Smithfield România poate fie să perceapă o taxa rezonabilă ţinând cont de costurile administrative pentru furnizarea informaţiilor sau a comunicării sau pentru luarea măsurilor solicitate, fie să refuze să dea curs cererii.

Cum ne puteți contacta?

Pentru întrebari legate de termenii Politicii de Confidențialitate sau pentru orice nelămurire privind exercitarea drepturilor dumneavoastră mai sus menționate, vă rugam să ne contactați la adresa de e-mail dpo@smithfield.ro sau la adresa de corespondență Timișoara, Str. Polona Nr. 4, jud. Timiș.

Actualizări ale politicii

Dacă în viitor va fi necesar să revizuim această politică, vom publica pe website politica revizuită și vom semnala versiunea actualizată modificând data „Ultimei actualizări” din partea de sus a politicii.

Mulțumim ca ați parcurs politica noastră de confidențialitate și ne-am bucura dacă ne-ați transmite feedback-ul dvs. pentru a putea îmbunătăți această politică!