(1) Se scoate carnea din conservă într-un vas și se amestecă. (2) Într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat. (3) Când ceapa s-a înmuiat se adaugă carnea din conserve și se lasă la foc mediu 5-6 minute amestecând din când în când. (4) Se asezonează cu sosul de soia, sare și piper după gust și se mai lasă 5 minute la foc mediu, după care amestecul format se răcește. (5) Între timp se pregătesc foile de orez, prin înmuierea lor în apă, 15 - 20 secunde. (6) Pe fiecare foaie se pune o lingură din amestecul de carne și se împachetează prin rulare. (7) Pachețelele formate se prăjesc în ulei încins,pe ambele părți, până se rumenesc ușor. (8) Pentru o variantă mai sănătoasă se pot coace la cuptor, la temperatura de 200°C timp de 10 minute.
(1) Se scoate carnea din conserve, se pune într-un vas și se amestecă. (2) Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat. (3) Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ciupercile tăiate cubulețe și lasă la foc mediu 10 minute. (4) Se scot ceapa, usturoiul și ciupercile într-un vas iar în locul lor se pune carnea din conserve și se mai lasă la foc mediu 5-6 minute amestecând din când în când. (5) După ce s-a rumenit carnea, se pun peste: ceapa, usturoiul și ciupercile și se asezonează totul cu sare și piper după gust. (6) Se ia tigaia de pe foc, se adaugă verdeața tăiată mărunt, se amestecă bine și se lasă să se răcească. (7) Între timp se pregătește aluatul. Prima foaie se așează în tavă, astfel încât toți pereții să fie acoperiți. (8) Când compoziția de carne s-a răcit adăugăm 2 ouă și cașcavalul ras și se amestecă bine. (9) Punem compoziția de carne pregătită anterior în tavă peste prima foaie. (10) Peste carne așezăm cea de-a doua foaie de aluat. (11) Adunăm marginile foilor de aluat astfel încât să țină carnea înăuntru. (12) Se bate cel de-al treilea ou și ungem cu el toată suprafața plăcintei, după care cu o furculiță înțepăm suprafața acesteia de câteva ori. (13). Coacem plăcinta la cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 45 minute.
(1) Se scoate carne din conservă într-un vas. (2) în paralel se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. (3) Se încinge uleiul în tigaie, se adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și se lasă 2-3 minute la foc mediu până se rumenesc ușor. (4) Se adaugă carnea din conserve și se lasă 5-6 minute la foc mediu, amestecând în continuu. (5) Se adaugă roșiile tăiate cât mai mărunt împreună cu sosul care le acoperă și jumătate de cană cu apă. (4) Se asezonează cu busuioc tocat mărunt, sare și piper după gust. (6) Întregul amestec se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. (7) Sosul rezultat se pune peste pastele fierte. (8) Opțional se poate presară parmezan ras.
(1) Se scoate pateul din cutii, se pune într-un vas și se amestecă cu untul topit. (2) Baghetele de pâine se taie felii și se prăjesc pe ambele părți după care se ung cu ulei de măsline la suprafață. (3) Cu ajutorul unui posh de patiserie se pune pateul pe fiecare bucată de baghetă pregătită. (4) Se presară pe deasupra semințe de rodie și se decorează cu verdeață.
(1) Se scoate pateul din cutii, se pune într-un vas și se amestecă cu untul și legumele tăiate cubulețe mici. (2) Se acoperă vasul conținând amestecul de pate cu o folie alimentară și se dă la rece până pregătim clătitele. (3) Se sparg ouăle și se bat cu praful de sare într-un vas, cu ajutorul unui tel. (4) Se adaugă alternativ laptele și apa minerală, după care făina în ploaie amestecând încontinuu. (5) Când se obține un aluat omogen se adaugă uleiul sau untul topit. (6) Se încinge tigaia, se unge cu unt si se coc clătitele pe ambele părți. (7) Clătitele obținute se ung cu amestecul de pate și se rulează.
(1) Se scoate pateul din cutii și se pune într-un vas. (2) Se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt și usturoiul curățat și pisat. (3) Se adaugă și pesmetul, 2 ouă, verdeața tăiată mărunt, sare și piper după gust. (4) Se amestecă totul foarte bine. (5) Separat într-un alt vas se bat celelalte 2 ouă cu un praf de sare. (6) Făina se pune într-o farfurie. (7) Se ia cu mâinile umezite o lingură de amestec, se modelează mai întâi în formă rotundă, apoi se aplatizează între mâini. (8) Se tapetează pârjoalele formate cu făină, apoi se trec prin ou și se prăjesc în ulei încins pe ambele părți până se rumenesc ușor.