(1) Aripioarele marinate de la Comtim se gătesc într-o tigaie în care s-a încins uleiul în prealabil, 6-8 minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. (2) După ce aripioarele s-au rumenit, se adaugă vinul și se continuă fierberea la foc mediu până la evaporarea acestuia, întorcând în tot acest timp aripioarele de la Comtim pe toate părțile. (3) Ciupercile și cartofii se curăță și se taie pe cât posibil la aceeași dimensiune. (4) Într-un vas termorezistent uns în prealabil cu ulei se introduc ciupercile și cartofii, care se condimentează cu sare și piper. (5) Se adaugă în mijlocul legumelor și aripioarele de porc de la Comtim, se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă totul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 160°C timp de 60 minute. (6) Cu 10 minute înainte de a scoate preparatul din cuptor se ia capacul sau folia de aluminiu de pe vas și se ridică temperatura la 200°C pentru a se rumenii. (7) Cât timp aripioarele și legumele se gătesc la cuptor, se pregătește varza călită. (8) Pentru aceasta, ceapa curățată și tăiată mărunt se călește în ulei până se înmoaie. (9) Se adaugă morcovul curățat și dat pe răzătoare și varza tăiată fideluță. (10) Se gătește totul la foc moderat 10 minute, amestecând din când în când. (11) Se adaugă 1 - 1 1/2 cană cu apă, se condimentează cu sare și piper și se mai gătește aproximativ 30 minute la foc moderat, până se înmoaie varza. (12) Se servesc aripioarele de porc cu legume pe pat de varză călită.
(1) Aripioarele marinate de la Comtim se gătesc într-o tigaie în care s-a încins uleiul, timp de 6-8 minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. (2) Se adaugă berea și se acoperă tigaia cu un capac. (3) Se gătesc aripioarele de porc de la Comtim la foc moderat până se evaporă berea, întorcându-le din 15 în 15 minute astfel încât să se gătească bine pe fiecare parte.
(1) Aripioarele marinate de la Comtim se gătesc într-o oală în care s-a încins uleiul până se rumenesc (6-8 minute). (2) Se scot aripioarele din oală și în locul lor se pun legumele tocate mărunt. (3) Se gătesc legumele la foc moderat până se înmoaie, după care se adaugă usturoiul și chimenul. (4) Se mai lasă la foc moderat cca 1 minut după care se adaugă fasolea înmuiată în prealabil în apă peste noapte, aripioarele marinate de la Comtim și apa. (5) Se fierbe totul la foc redus până se înmoaie fasolea și carnea devine fragedă, aprox. 1.5 - 2 ore. (6) Spre final se adaugă pasta de roșii și se asezonează cu sare și piper după gust. (7) La final se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.
(1) Scăricica de porc marinată de la Comtim se porționează și se pune într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Se adaugă vinul, se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 160°C timp de 3 ore. (3) După fiecare oră se verifică dacă nu a scăzut lichidul din vas și dacă este nevoie se completează cu apă fierbinte. (4) După 3 ore se verifică și dacă carnea este moale și fragedă, se îndepărtează lichidul din vas, se unge fiecare bucată de carne cu sos barbeque, se presară parmezanul și se mai gătesc timp de 5 - 7 minute la 220°C. (5) Se servește cu germeni de brocoli și frunze de busuioc.
(1) Scăricica de porc marinată de la Comtim se pune pe grillul încins cu partea cărnoasă în jos și se gătește la foc moderat timp de 8-10 minute, până se rumenește ușor. (2) Se întoarce scăricica de porc de la Comtim cu partea osoasă în jos iar pe partea cărnoasă de aplică un strat de sos barbeque. (3) Peste scăricică se pun 1-2 frunze de cimbru, ierburile aromate Provence, se acoperă grill-ul cu un capac și se mai gătește încă 20-25 minute la foc redus până carnea este bine pătrunsă, acoperind din când în când suprafața coastelor cu sos barbeque. (5) Se porționează în bucăți înainte de servire.
(1) Scăricica de porc marinată de la Comtim se porționează și se pune într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Se adaugă vinul, se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 160°C timp de 3 ore. (3) După fiecare oră se verifică dacă nu a scăzut lichidul din vas și dacă este nevoie se completează cu apă fierbinte. (4) După 3 ore se verifică și dacă carnea este moale și fragedă, se îndepărtează lichidul din vas, se unge fiecare bucată de carne cu sos barbeque și se mai gătesc timp de 5 - 7 minute la 220°C. (5) Se asezonează cu frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Fălcuțele marinate de la Comtim împreună cu usturoiul curățat și feliat și ceapa curățată și tăiată în sferturi, se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Se adaugă vinul roșu, se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se introduce la cuptor timp de 45 minute la 160°C. (3) După expirarea celor 45 minute se îndepărtează capacul sau folia de aluminiu și se mai lasă 10-15 minute la 180°C. (4) Merele se așează într-o tavă și se introduc la cuptor timp de 30 minute la 160°C. (5) Când merele sunt coapte, se separă pulpa și se pasează cu ajutorul unui blender până se obține un piure fin și catifelat. (6) Fălcuțele se servesc cu piureul de mere asezonate cu diverse microplante.
(1) Fălcuțele marinate de la Comtim se gătesc într-o tigaie cu ulei încins până se rumenesc ușor. (2) Se scot fălcuțele și în locul lor se adaugă ceapa curățată și tăiată cât mai mărunt și usturoiul curățat și pisat. (3) Se călesc legumele până se înmoaie, după care se adaugă condimentele și se mai lăsă 1-2 minute la foc mic amestecând continuu. (4) Se adaugă fălcuțele de la Comtim rumenite și sucul de roșii amestecat cu apă. (5) Se pune capacul si se gătește la foc mic până se înmoaie carnea și sosul scade. (6) Între timp curățăm cartofii și îi fierbem în apă cu sare. (7) Fălcuțele cu sos se servesc cu cartorii natur fierți și salata de rucola.
(1) Fălcuțele marinate de la Comtim împreună cu usturoiul curățat și feliat se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Se adaugă vinul roșu, se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se introduce la cuptor timp de 45 minute la 160°C. (3) După expirarea celor 45 minute se îndepărtează capacul sau folia de aluminiu și se mai lasă 10-15 minute la 180°C. (4) La final se decorează cu rozmarin.
(1) Coastele "Ribs" de porc marinate de la Comtim se porționează și se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Se adaugă vinul, se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 160°C timp de 3 ore. (3) După fiecare oră se verifică dacă nu a scăzut lichidul din vas și dacă este nevoie se completează cu apă fierbinte. (4) După 2.5 ore se adaugă jumătate de mango tăiat felii, se acoperă vasul și se mai lasă 30 minute la 160°C. (5) După ce au expirat cele 3 ore se verifică dacă carnea este moale și fragedă, se îndepărtează lichidul din vas, se unge fiecare bucată de carne cu sos barbeque, se presară cheddar ras pe deasupra, crenguțele de rozmarin și se mai gătește timp de 5 - 7 minute la 200°C. (6) Se servește cu mango tăiat cubulețe.
(1) Coastele "Ribs" de porc marinate de la Comtim se porționează și se gătesc în tigaia încinsă cu ulei timp de 8-10 minute cu partea cărnoasă în jos la foc moderat, până se rumenesc ușor. (2) Se întorc coastele "Ribs" de porc de la Comtim cu partea osoasă în jos iar pe partea cărnoasă se aplică un strat de sos barbeque. (3) Se mai gătesc 8-10 minute după care se adaugă ceapa curățață și tocată mărunt. (4) Se acoperă grill-ul cu un capac și se lasă încă 10-15 minute la foc redus până ceapa se înmoaie și carnea este bine pătrunsă, iar sosul format scade. (5) Se servește cu ceapă verde tăiată rondele.
(1) Coastele "Ribs" de porc marinate de la Comtim se porționează și se gătesc într-o oală în care s-a încins uleiul până se rumenesc (6-8 minute). (2) Se scoate carnea din oală și în locul lor se pun legumele tocate mărunt. (3) Se gătesc legumele la foc moderat până se înmoaie, după care se adaugă usturoiul și chimenul. (4) Se mai lasă la foc moderat cca 1 minut după care se adaugă fasolea înmuiată în prealabil în apă peste noapte, coastele marinate "Ribs" de la Comtim și apa. (5) Se fierbe totul la foc redus până se înmoaie fasolea și carnea devine fragedă, aprox. 1.5 - 2 ore. (6) Spre final se adaugă pasta de roșii și se asezonează cu sare și piper după gust. (7) La final se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.
(1) Ceafa marinată de la Comtim se gătește într-o tigaie cu ulei încins, câte 8-10 minute pe fiecare parte. (2) Ceapa se curăță și se taie mărunt, după care se adaugă în tigaie peste ceafa marinată de la Comtim. (3) Se acoperă tigaia cu capac și se gătește totul la foc moderat până ceapa se înmoaie iar carnea este pătrunsă. (4) Se amestecă din când în când, iar la nevoie se completează cu apă fierbinte. Spre final se condimentează cu sare și piper după gust. (5) Se asezonează cu frunze de pătrunjel tocate mărunt.
(1) Ceafa marinată de la Comtim se gătește într-o tigaie cu ulei încins, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumenește. (2) Se scoate carnea pe o farfurie și în același vas se călesc gutuile tăiate sferturi, fără cotoare și semințe, timp de 5 minute. (3) Separat într-un alt vas se pun 2 linguri de zahăr la caramelizat, iar când acesta este topit se adaugă 200 ml apă, continuând fierberea până în momentul în care caramelul s-a dizolvat. (4) Se toană sosul caramel peste gutui, se adaugă carnea, cimbrul și se condimentează cu sare și piper după gust. (5) Se acoperă tigaia cu capac și se mai gatește totul la foc moderat până sosul scade și se îngroasă.
(1) Ceafa marinată de la Comtim se scoate din frigider si se lasă să ajungă la temperatura camerei. (2) Se curăță ceapa și se taie mărunt iar usturoiul se curăță și se lasă întreg. (3) Într-un vas termorezistent uns cu ulei se așează ceapa și usturoiul, se condimentează cu sare, iar peste se așează ceafa marinată de la Comtim. (4) Se acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu și se dă la cuptor la 140°C, timp de 5 ore. (5) După 2 ore se întoarce carnea și se continuă coacerea la aceeași temperatură. (6) După alte 2 ore se întoarce din nou carnea și se mai gătește la temperatura de 180°C timp de 45 minute îndepărtând capacul sau folia de aluminiu. (7) Când sosul a scăzut iar carnea s-a rumenit se scoate vasul din cuptor și cu ajutorul unei furculițe se desface carnea în fâșii subțiri, obținând aspectul și textura specifică pentru pulled.
(1) Pieptul de porc marinat de la Comtim se gătește la grill câte 6-7 minute pe fiecare parte, până se rumenește. (2) Se scoate pieptul de porc marinat de la Comtim gătit pe o farfurie și între timp pregătim cartofii. (3) Cartofii se curăță, se taie felii sau cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. (4) Cartofii fierți se scurg de apă după care se mărunțesc cu ajutorul unei furculițe și se lasă să se răcorească. (5) Se adaugă brânza parmezan, cașcavalul și ouăle bătute cu smântâna. (6) Se amestecă totul și se condimentează cu sare și piper după gust. (7) Se pun cartofii pregătiți în forme rotunde unse cu ulei și se coc timp de 30 minute la 180°C. (8) Pieptul de porc de la Comtim gătit la grill se servește cu cartofii preparați la cuptor, peste care se presată mărar verde tăiat mărunt. (9) Se servește cu castraveți murați.
(1) Pieptul de porc marinat de la Comtim se taie în bucăți și se gătește într-o tigaie cu ulei încins. (2) Când pieptul de porc de la Comtim s-a rumenit pe toate părțile se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt, usturoiul curățat și pisat. (3) Se adaugă 100 ml apă și mai gătim la foc moderat până se înmoaie ceapa. (4) Dacă este nevoie condimentăm cu sare și piper după gust iar la final adăugăm și ardeiul iute tăiat mărunt.
(1) Pieptul de porc marinat de la Comtim se taie în bucăți și se gătește într-o tigaie cu ulei încins. (2) Se adaugă peste pieptul de porc marinat, foile de dafin și se gătește totul la foc redus, 20 - 25 minute până se rumenește carnea, amestecând periodic pentru a evita arderea. (4) La final se amestecă cu sosul Teriyaki și se asezonează cu cimbrul tăiat mărunt.