(1) Ceafa de porc se taie felii cu grosimea de 1 - 1.5 cm și se condimentează pe ambele părți cu sare și amestec de condimente. (2) Se gătește ceafa condimentată pe grillul încins și uns cu ulei, circa 8-10 minute pe fiecare parte (3) Spre final se pune pe fiecare bucată de ceafă câte o crenguță de rozmarin și cimbru.
(1) Ceafa de porc de la Comtim se taie în bucăți mai mici și se pun într-o tigaie în care s- a încins uleiul. (2) Se gătește ceafa câte 5 minute pe fiecare parte, până bucățile se rumenesc ușor. (3) Se reduce focul și se adaugă usturoiul și morcovul curățate și tocate mărunt, sarea, piperul, boiaua și vinul. (4) Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc redus timp de 50-60 minute, verificând periodic dacă sosul format nu a scăzut, iar dacă este necesar se completează cu apă fierbinte. (5) Când este aproape gata se adaugă și rozmarinul. (6) Carnea se gătește până este suficient de moale.
(1) Cotletul de porc fără os de la Comtim se taie felii, se condimentează pe ambele părți cu o marinată obținută din ulei, condimente și usturoiul curățat și tocat mărunt. (2) Se dă carnea marinată la rece 2-3 ore sau chiar peste noapte. (3) Bucățile de carne marinată se gătesc într-o tigaie cu ulei încins 3-4 minute, pe ambele părți, până se rumenesc ușor. (4) Bucățile de carne prăjite se pun într-un vas termorezistent, se adaugă uleiul în care s-a prăjit carnea și 200 ml apă. (5) Se adaugă și perele curățate de semințe și casa seminală, tăiate în sferturi, se acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 180°C, timp de 15-20 minute. (6) După 10 minute se întorc feliile de carne pe partea cealaltă și se adaugă și rozmarinul.
(1) Ceafa de porc de la Comtim se taie felii cu grosimea de 1 - 1.5 cm și se condimentează pe ambele părți cu sare, piper și boia. (2) Se gătește ceafa condimentată într-o tigaie cu ulei încins circa 1 minut pe fiecare parte. (3) Se scoate ceafa din tigaie și se pune într-un vas termorezistent. (4) Peste ceafă se adaugă grăsimea din tigaie și rozmarinul. (5) Se acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu și se dă la cuptor la 200°C timp de 45 minute. (6) După expirarea timpului, se adaugă semințele de rodie peste carne și se mai dă încă 15 minute la cuptor la 160°C fără capac.
(1) Cotletul de porc întreg de la Comtim se aduce la temperatura camerei înainte de a fi preparat. (2) Se condimentează cotletul pe întreaga suprafață cu o marinată obținută din 50 mL ulei, sare, condimente, sos de soia, miere și usturoiul curățat și tocat mărunt. (3) Se dă cotletul marinat la rece 2-3 ore sau chiar peste noapte. (4) Cotletul marinat se gătește într-o tigaie cu 3-4 linguri ulei încins câte 5 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor. (5) Cotletul prăjit se transferă într-un vas termorezistent, se adaugă marinata și 200 ml apă. (6) Se acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu și se dă la cuptor la 180°C, timp de 45 minute. (7) Din când în când se verifică dacă a scăzut sucul, iar dacă este necesar se completează cu apă fierbinte. (8) Cu 10 minute înainte de a fi gata se îndepărtează capacul sau folia de aluminiu. (9) Cât timp se gătește cotletul la cuptor se pregătesc cartofii. (10) Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie în sferturi, se amestecă cu sare, piper și 50 ml ulei și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (11) Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30-35 minute. (12) Cu 10 minute înainte de final se îndepărtează folia și se lasă cartofii să prindă crustă. (13) Se servește cotletul de porc cu cartofi la cuptor peste care se presară pătrunjel verde tocat mărunt.
(1) Cotletul de porc fără os de la Comtim se porționează, iar bucățile rezultate se ung pe ambele părți cu o marinată obținută din ulei, sare și piper. (2) Se acoperă carnea și se lasă la temperatura camerei 30 minute. (3) Bucățile de carne marinată se gătesc într-o tigaie în care s-a topit untul la foc iute câte 2 minute pe fiecare parte. (4) Se scot bucățile de carne prăjite și în locul lor se pune usturoiul curățat și tăiat mărunt, care se gătește 1-2 minute. (5) Se adaugă și ceapa curățată și tocată mărunt și se gătește la foc redus până se înmoaie. (6) Se adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă la foc redus 2-3 minute, până se îngroașă sosul. (7) Peste sosul pregătit se așează bucățile de cotlet și se mai lasă 1 minut pe foc redus. (8) La final se presară frunze de microplante.
(1) Pulpa sau Spata de porc fără os de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se bate cu ciocanul de șnițele până la o grosime de 1-2 mm. (2) Se condimentează pulpa sau spata pe o parte cu sare și piper. (3) Carnea tocată de porc de la Comtim se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă oul și se amestecă bine. (4) Peste pulpa de porc întinsă și condimentată se așează carnea tocată. (5) Se rulează strâns și se leagă cu ață de bucătărie. (6) Se unge rulada pe toate părțile cu o marinată obținută din ulei, cimbru, rozmarin, busuioc, măghiran, salvie, oregano, sare și piper. (7) Se pune rulada într-o tavă unsă cu unt, se adaugă 100 ml apă și se dă la cuptor pentru 2 ore la 180°C. (8) La interval de 20 minute se stropește cu sosul din tavă, iar după o oră se întoarce rulada cu partea de jos în sus. (9) Cu 15 minute înainte de final se întoarce din nou în poziția inițială.
(1) Pulpa sau Spata de porc fără os de la Comtim se aduce la temperatura camerei, se sărează pe toate părțile și se așează într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Se presară boabe de piper la suprafață. (3) Deasupra cărnii se pune untul tăiat cubulețe iar în vas se mai adaugă 200 ml apă. (4) Se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 200°C timp de 2 ore. (5) După 1 oră se scoate din cuptor, se reduce temperatura la 180°C, se întoarce pe partea cealaltă și dacă este necesar se completează cu apă. (6) După o altă jumătate de oră se întoarce din nou carnea, se adaugă și cartofii tăiați în jumătăți pe lungime și vinetele tăiate felii, se condimentează și acestea cu sare și piper și se introduc la cuptor încă jumătate de oră la 200°C fără capac. (7) Se servește friptura de porc cu legume și ceapă verde tăiată mărunt.
(1) Fleica de porc de la Comtim se taie în cuburi și se condimentează cu sare, piper și boia. (2) Se gătesc bucățile de fleică într-un vas termorezistent în care s-a pus ulei, la foc moderat până se rumenește pe toate părțile. (3) Când fleica de porc este gata se scoate și în locul ei se pune ceapa și usturoiul tocate mărunt, ciupercile curățate și tăiate în jumătăți sau sferturi. (4) Se condimentează cu sare și piper și se gătește la foc redus până se înmoaie legumele. (5) Peste legume se adaugă carnea, boiaua de ardei și pasta de tomate amestecată înainte cu 50 ml apă. (6) Se acoperă vasul cu capac și se mai gătește timp de 30 minute, până scade sosul. (7) Din când în când se verifică și se amestecă.
(1) Pulpa sau Spata de porc fără os de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se bate cu ciocanul de șnițele până se obține o grosime de 2-3 mm. (2) Se unge suprafața cărnii cu unt topit, se condimentează pe ambele părți cu sare și piper, după care se presară la suprafață nucă tocată mărunt. (3) Se rulează carnea strâns și se leagă cu ață de bucătărie. (4) Se presară din nou nucă tocată mărunt de deasupra și se pune rulada într-o tavă unsă cu unt, se adaugă 100 ml apă și se dă la cuptor pentru 2 ore la 180°C. (5) La interval de 20 minute se stropește cu sosul din tavă. (6) Între timp se pregătește sosul de rodie. Se scot semințele din rodie și se storc pentru a obține sucul. (7) Usturoiul de curăță, se toacă mărunt și se călește în ulei încins 1-2 minute până se rumenește ușor. (8) Se adaugă sucul de rodie, supa de pui, mierea și zeama de lămâie și se fierbe totul la foc redus până scade și capătă consistența unui sos. (9) La final se mai adaugă sare dacă este necesar. (10) Se servește rulada de carne cu sos de rodie și cu ceapă verde tăiată mărunt.
(1) Fleica de porc de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se taie felii cu grosimea de 1 - 1.5 cm. (2) Se condimentează bucățile de fleică pe toate părțile cu sare, piper și boia de ardei dulce. (3) Fleica condimentată se prăjește la foc mare într-o tigaie cu ulei încins câte 5 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor. (4) Se scot bucățile de fleică și între timp se pregătește sosul de mărar. (5) Se topește untul într-o cratiță, după care se adaugă făina și se amestecă bine (6) Se călește făina în unt câteva minute amestecând încontinuu. (7) Se adaugă treptat laptele și se amestecă bine pentru a evita formarea de cocoloașe. (8) Se condimentează cu sare după gust și se fierbe sosul la foc redus până se îngroașă, amestecând constant. (9) La final se ia de pe foc și se adaugă mărarul tocat mărunt. (10) Se servește fleica de porc asezonată cu sos de mărar.
(1) Fleica de porc de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se condimentează pe toate părțile cu o marinadă obținută din ulei, cimbru, rozmarin, busuioc, măghiran, salvie, oregano, sare și piper. (7) Se pune fleica într-o tavă unsă cu unt, se adaugă în tavă 100 ml apă și se dă la cuptor 2 ore la 180°C. (8) La interval de 20 minute se stropește cu sosul din tavă, iar după o oră se întoarce fleica cu partea de jos în sus. (9) Cu 15 minute înainte de final se întoarce din nou în poziția inițială.
(1) Carnea de porc lucru de la Comtim se taie bucăți mici și se amestecă cu sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan și 2 linguri de apă. (2) Se amestecă bine carnea cu marinata formată și se dau la frigider 30 minute. (3) Între timp se pregătesc legumele. Se curăță și se taie ardeii, morcovii și ceapa în forma dorită, iar usturoiul se curăță și se taie cât mai mărunt. (4) Se scoate carnea de la marinat și se prăjește în ulei încins pe toate părțile. (5) Carnea prăjită se scoate într-un vas. (6) Caju-ul se prăjește până se simte miros de copt după care se scoate într-un alt vas. (7) În tigaia în care s-a prăjit carnea se pune usturoiul, se lasă 30 secunde, după care se adaugă ceapa care se călește și ea 1-2 minute. (8) Se adaugă ardeii și morcovii și se călesc toate legumele împreună 4-5 minute, amestecând din când în când. (9) Peste legume se pune carnea și caju-ul, se condimentează cu sare, piper, se adaugă și marinata în care a stat carnea. (10) Se gătește la foc redus până scade sosul și se îngroașă. (11) Se servește cu ceapă verde tăiată fâșii pe lungime.
(1) Carnea de porc pentru gătit de la Comtim se taie în bucăți de circa 4 cm și se pune într-o cratiță adâncă în care s-a încins uleiul. (2) Se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn astfel încât bucățile de carne se se rumenească ușor pe toate părțile. (3) Peste carnea prăjită se adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul curățate și tocate mărunt. (4) Se sărează și se gătește la foc moderat până se înmoaie ceapa, amestecând periodic. (5) Se adaugă și restul condimentelor, respectiv: piperul, boiaua, chimenul și dafinul și se amestecă bine. (6) Se adaugă roșiile pasate și 500 ml apă. (7) Se amestecă totul bine, se acoperă cratița cu capac și se gătește la foc redus 1.5 ore. (8) Se verifică periodic, iar dacă este nevoie se mai completează cu apă fierbinte. (9) La final se adaugă frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Mușchiulețul de porc de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se șterge cu un șervețel de surplusul de apă. (2) Se condimentează pe toate părțile cu o marinată preparată din ulei, sare, piper și usturoiul curățat și pisat. (3) Se gătește mușchiulețul condimentat la foc mare într-o tigaie cu ulei încins câte 1-2 minute pe toate părțile până se rumenește ușor. (4) Se scoate mușchiulețul din tigaie și se pune într-un vas termorezistent unde se gătește la cuptor timp de 20 minute, la temperatura de 190°C. (5) Se pregătește între timp sosul. Se pune vinul împreună cu supa într-o cratiță și se aduce la fierbere. (6) Se adaugă muștarul și se amestecă bine. (7) Se adaugă și untul și se amestecă până se topește, după care se adaugă zahărul. (8) Se fierbe sosul la foc redus timp de 10 minute. (9) Se feliază mușchiulețul de porc și se servește cu sosul de muștar și o salată preparată din roșii cherry, pepene galben, rucola, baby spanac, asezonată după gust cu ulei de măsline, oțet balsamic și sare.
(1) Carnea de porc pentru gătit de la Comtim se condimentează cu sare, piper și boia și se pune într-un vas termorezistent uns cu ulei. (2) Cartofii se curăță, se taie în sferturi, se condimentează cu sare, piper și boia și se așează în vasul în care s-a pus și carnea. (3) Peste carne și cartofi se adaugă usturoiul curățat și tăiat felii și 1 cană cu apă. (4) Se acoperă vasul cu capac sau cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160°C timp de 60 minute. (5) Din când în când se verifică și dacă este nevoie se completează cu apă. (6) Cu 10 minute înainte de a scoate preparatul din cuptor se ia capacul sau folia de aluminiu de pe vas și se ridică temperatura la 200°C pentru a se rumeni. (7) La final se presară frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Mușchiulețul de porc de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se șterge cu un șervețel de surplusul de apă. (2) Se condimentează pe toate părțile cu o marinată obținută din ulei, condimente și usturoiul curățat și tocat mărunt. (3) Bucățile de mușchiuleț se gătesc într-o tigaie cu ulei încins câte 1-2 minute, pe toate părțile până se rumenesc ușor. (4) Bucățile de mușchiuleț prăjite se pun pe un grătar așezat deasupra unei tăvi. (5) Deasupra bucăților de mușchiuleț se pune untul tăiat cubulețe care se întinde cu o pensulă pe toată suprafața acestora. (6) Se introduc bucățile de mușchiuleț în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 13-15 minute, întorcându-le după 6 minute pe partea cealaltă. (7) Între timp se pregătesc merele, îndepărtând semințele și casa seminală și tăindu-le felii. (8) Merele curățate și feliate se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu unt la suprafață și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 minute. (9) Se servește mușchiulețul de porc împreună cu merele coapte și cu pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.
(1) Mușchiulețul de porc de la Comtim se aduce la temperatura camerei, după care se șterge cu un șervețel de surplusul de apă. (2) Se condimentează pe toate părțile cu sare și piper și se gătește într-o tigaie cu ulei încins câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mare pe toate părțile, până se rumenește. (3) Se acoperă tigaia cu un capac și între timp se pregătesc legumele. (4) Ceapa curățată și tocată mărunt se călește într-o cratiță cu ulei încins. (5) Când ceapa s-a înmuiat se adaugă usturoiul și se mai lasă 1 minut după care se adaugă restul legumelor curățate și tăiate cuburi. (6) Se adaugă apă cât să acopere legumele, roșiile pasate, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei și se gătește la foc redus până sunt fierte legumele. (7) Se servește mușchiulețul de porc împreună cu legumele și cu pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.
(1) Ceafa de porc feliată de la Comtim se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. (2) Se gătește ceafa de porc condimentată în tigaia cu ulei încins timp de 8-10 minute pe fiecare parte până se rumenește. (3) Se scoate ceafa de porc din tigaie, iar în locul ei se pun prazul și usturoiul curățate și tocate mărunt și se lasă până se înmoaie. (4) Se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper după gust. (5) Se mai gătește sosul la foc mic până se îngroașă iar la final se adaugă și pudra de trufe. (6) Sosul se dă prin blender pentru a obține o textură cât mai fină. (7) Ceafa de porc rumenită se servește cu sosul de trufe.
(1) Ceafa de porc fără os feliată de la Comtim se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. (2) Cartofii se curăță de coajă, se taie în cubulețe și se condimentează cu sare și piper. (3) Se pune ceafa de porc condimentată într-o tavă împreună cu cartofii și se stropesc cu ulei. (4) Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 180°C timp de 60 minute. (5) După 30 minute se întoarce carnea și se amestecă și cartofii. (6) După ce au trecut cele 60 minute, peste cartofi se pune smântâna amestecată cu cașcaval, iar ouăle se sparg și se așează deasupra. (7) Se servește preparatul asezonat cu frunze de pătrunjel tocat mărunt.
(1) Cotletul de porc feliat de la Comtim se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. (2) Se gătește cotletul de porc condimentat în tigaia cu ulei încins timp de 8-10 minute pe fiecare parte până se rumenește bine. (3) Se scoate cotletul de porc din tigaie iar în locul lui se pun ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt și se lasă până se înmoaie. (4) Se adaugă ciupercile și se mai gătește la foc moderat timp de 5-7 minute. (5) Se adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper după gust. (5) Se gătește sosul la foc mic până se îngroasă. (6) Sosul se dă prin blender pentru a obține o textură cât mai fină. (7) La final se adaugă la sos și cotletul gătit o crenguță de rozmarin și se mai lasă 2-3 minute la foc redus.
(1) Ceafa de porc fără os feliată de la Comtim se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se lasă 1 h la rece. (2) Între timp se curăță cartofii de coajă, se taie rondele și se fierb în apă cu sare. (3) După ce au fiert, cartofii se scurg de apa în care au fost preparați și se lasă să se răcească. (4) Peste cartofi se adaugă maioneza, mărarul și se potrivește gustul cu sare și piper. (5) Ceafa condimentată se scoate de la rece și se gătește pe grillul încins împreună cu rozmarinul, timp de 8-10 minute, pe fiecare parte până se rumenește ușor. (6) Se servește ceafa gătită cu salată orientală, asezonat totul cu afine proaspete.
(1) Cotletul de porc feliat de la Comtim se bate cu ciocanul de snițele și se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. (2) Se bat ouăle cu un praf de sare. (3) Se trec bucățile de cotlet prin făină, după aceea prin ouă și în final prin pesmet. (4) Se prăjesc feliile de cotlet de porc panetat în tigaia cu ulei încins 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. (5) Se scot șnițelele din cotlet de porc pe o farfurie acoperită cu un servețel, care are rolul de a absorbi uleiul din șnițele. (6) Se servesc cu puțină lămâie și frunze de pătrunjel.
(1) Cotletul de porc feliat de la Comtim se condimentează cu sare și piper pe ambele părți, după care se gătește la grill câte 7-10 minute pe fiecare parte. (2) Pentru prepararea glazurii se folosește ceapă deshidratată. (3) Ouăle se bat cu un praf de sare. (4) Se trece fiecare bucată de carne prin făină, amestecul de ou, apoi fulgii de ceapă și le așezăm pe hârtia de copt din tavă. (5) Se pun peste și condimentele alese. (6) Se stropește cu puțin ulei și se dă la cuptor la 180°C. (7) Când cotlletul s-a rumenit dedesubt, se întoarce pe partea cealaltă. (8) Se servește cu puțină lămâie și salată asortată.
(1) Pieptul de porc cu os de la Comtim, se condimentează cu sare și piper și se gătește într-o tigaie cu ulei încins. (2) Când pieptul de porc s-a rumenit pe toate părțile se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt, usturoiul curățat și pisat și boiaua de ardei. (3) Se lasă la foc redus 2-3 minute amestecând continuu. (4) Se adaugă 100 ml de apă și se mai gătește la foc moderat până se înmoaie ceapa. (5) Dacă este nevoie, se mai condimentează cu sare și piper după gust iar la final se adaugă și ardeiul iute tăiat mărunt.
(1) Pieptul de porc de la Comtim se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și gătește la grill câte 6-7 minute pe fiecare parte, până se rumenește. (2) Se scoate pieptul de porc de la Comtim gătit pe o farfurie și între timp se pregătesc cartofii. (3) Cartofii se curăță, se spală, se taie felii sau cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. (4) Cartofii fierți se scurg de apă, după care se mărunțesc cu ajutorul unei furculițe și se lasă să se răcorească. (5) Se adaugă brânza parmezan, cașcavalul și ouăle bătute cu smântâna. (6) Se amestecă totul și se condimentează cu sare și piper după gust. (7) Se pun cartofii pregătiți în forme rotunde unse cu ulei și se coc timp de 30 minute la 180°C. (8) Pieptul de porc de la Comtim gătit la grill se servește cu cartofii preparați la cuptor, peste care se presată mărar verde tăiat mărunt. (9) Totul se servește cu castraveți murați.
(1) Carnea tocată de porc de la Comtim se scoate din ambalaj și se pune într-un vas încăpător. (2) Se adaugă castanele fierte și pasate în prealabil, usturoiul curățat și pisat, oul, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine. (3) Din amestecul de carne se formează biluțe care se prăjesc în ulei încins pe toate părțile până se rumenesc. (4) Se pot asezona cu frunze de busuioc.
(1) Pieptul de porc de la Comtim se condimentează cu sare și piper și se gătește într-o tigaie cu ulei încins. (2) Se adaugă peste pieptul de porc foile de dafin și se gatește totul la foc redus 20 - 25 minute până se rumenește carnea, amestecând periodic pentru a evita arderea. (3) Cu 2-3 minute înainte de a lua de pe foc se pune peste carne și sosul triyaki. (4) La final se asezonează cu cimbru tăiat mărunt.
(1) Carnea tocată de porc de la Comtim se scoate din ambalaj și se pune într-un vas încăpător. (2) Ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei, se adaugă orezul spălat și se lasă pe foc 2-3 minute până se rumenesc. (3) După ce s-a răcorit ceapa și orezul se pun peste carne împreună cu pasta de tomate, cimbrul, coriandrul, boiaua, sarea și piperul. (4) Se amestecă totul foarte bine și dacă este necesar se mai potrivește gustul cu sare și piper. (5) Foile de viță de vie se opăresc în apă cu sare câteva secunde după care se răcesc. (6) Se umplu foile de viță de vie cu amestecul de carne preparat și se rulează. (7) Într-o oală încăpătoare se așează pe fund mărarul întreg, peste care se adaugă foile de viță de vie și apoi sarmalele formate în straturi. (8) Deasupra se acoperă din nou cu foi de viță de vie opărite. (9) Se acoperă cu apă și bulion, se condimentează cu sare și se fierbe la foc redus 50-60 minute. (10) Dacă este necesar se mai completează cu apă. (11) Se servesc sarmalele cu sosul format în urma fierberii.
(1) Carnea tocată de porc de la Comtim se scoate din ambalaj și se pune într-un vas încăpător. (2) Se adaugă pâinea înmuiată în apă, usturoiul curățat și pisat, oul, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine. (3) Din amestecul de carne se formează biluțe care se prăjesc în ulei pe toate părțile. (4) În timp ce se prăjesc chiftelele, se pregătește sosul. (5) Ceapa curățată și tăiată mărunt se călește într-o tigaie până se înmoaie. (6) Se adaugă roșiile pasate, foile de dafin și cimbrul. (7) Se fierbe totul la foc redus 10 minute, se potrivește gustul cu zahăr, sare și piper, și se mai lasă să dea câteva clocote. (8) La final se adaugă chiftelele prăjite sos și se presară pe deasupra pătrunjel tocat mărunt.
(1) Micii de porc de la Comtim se scot din ambalaj și se pun pe bețe de frigărui. (2) Se pun micii pe grătarul cuptorului, care se așează la rândul lui pe o tavă. (3) Se coc micii în cuptor la 180°C timp de 10-15 minute pe fiecare parte până se rumenesc ușor. (4) Se servesc micii cu salată preparată din rucola, ridichi și spanac baby asezonată cu sare, piper, oțet și ulei după gust.
(1) Micii de porc de la Comtim se scot din ambalaj și se învelesc în felii de bacon, astfel încât să se acopere toate laturile. (2) Se așează micii înveliți în bacon pe grătarul cuptorului care se așează la rândul lui pe o tavă. (3) Se dau micii la cuptor la 180°C timp de 10-15 minute pe fiecare parte până se rumenesc ușor. (4) Se asezonează micii în bacon cu frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Cârnăciorii grill de porc de la Comtim se taie în bucăți de circa 2-3 cm lungime și se gătesc într-o tigaie în care s-a încins uleiul. (2) Se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt și se amestecă continuu până se înmoaie ceapa. (3) Se adaugă vinul și 50 ml apă, se acoperă cu capac și se fierbe 10 minute. (4) Se adaugă curry, rozmarin, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine. (5) Se adaugă smântâna și se mai lasă 2 minute la foc redus. (6) Între timp se pregătește piureul de cartofi. Pentru aceasta se curăță cartofii, se spală, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. (7) Când cartofii au fiert, se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul, se amestecă bine pănă se topește untul și se omogenizează cu cartorfii. (8) Se adaugă 50 ml smântână și dacă nu este suficient de moale se mai adaugă și lapte. (9) Dacă este necesar se potrivește gustul cu sare. (10) Se servesc cârnăciorii cu sos curry cu piure de cartofi, totul fiind asezonat cu pătrunjel tăiat mărunt.
(1) Micii de porc de la Comtim se scot din ambalaj și se pun într-un vas unde se amestecă. (2) Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează lipiile. (3) Se ung lipiile pe toată suprafața cu sosul preparat din roșiile pasate, busuiocul și oregano tocate mărunt. (4) Peste sosul de roșii se pune pasta de mici și se prepară în cuptor la temperatura de 175°C timp de 10-15 minute. (5) Se poate servi cu lămâie tăiată felii si frunze de pătrunjel tocate mărunt.
(1) Cârnații de porc grill de la Comtim se taie în bucăți de circa 2-3 cm lungime și se gătesc într-o cratiță adâncă în care s-a încins uleiul. (2) Se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn astfel încât bucățile de cârnați se se rumenească ușor pe toate părțile. (3) Se scot cârnații grill într-un vas și în locul lor se pune ceapa curățată și tăiată mărunt. (4) Se adaugă varza tocată, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine. (5) Se adaugă roșiile pasate, chimenul, dafinul, oțetul și zahărul, se amestecă, se pune capacul și se gătește la foc redus 30 minute sau până se înmoaie varza. (6) Se adaugă cârnații și se mai lasă 5 minute pe foc. (7) La final se adaugă frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Cârnăciorii grill de porc de la Comtim se taie în bucăți de circa 5-6 cm lungime și se lasă deoparte până se pregătesc cartofii. (2) Cartofii se spală bine, se curăță de coajă și se taie în jumătăți sau sferturi. (3) Se condimentează cu sare și piper, se adaugă ulei și se amestecă bine. (4) Se pun cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (5) Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor 30 minute la 200°C. (6) După expirarea timpului se ia folia de pe tavă, se adaugă și cârnăciorii și se mai dă la cuptor timp de 15 minute la 180°C. (7) Se servește totul asezonat cu mărar verde tăiat mărunt.
(1) Cârnații țărănești de porc de la Comtim se gătesc pe grill-ul încins câte 5-6 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor. (2) Se scot cârnații și se lasă deoparte până se pregătește restul compoziției. (3) Într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapa curățată și tăiată mărunt până se înmoaie. (4) Se adaugă ardeii curățați de semințe tăiați fâșii și roșiile decojite tocate mărunt. (5) Se condimentează cu sare și piper după gust și se gătește la foc mic până se înmoaie legumele, iar sucul format scade. (6) La final se adaugă cârnații gătiți la grill și frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Cârnații țărănești de porc de la Comtim se gătesc într-o tigaie cu ulei încins câte 5-6 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor. (2) Se scot cârnații și se lasă deoparte până se pregătesc cartofii. (3) Se curăță cartofii, se spală, se taie cuburi și se fierb în apă cu sare. (4) Cât timp fierb cartofii se curăță ceapa, se taie julien și se călește în tigaia în care s-au prăjit cârnații. (5) Când cartofii sunt fierți se scurg de apă, se pasează, se adaugă ceapa călită și se amestecă iar dacă este necesar se mai potrivește gustul cu sare. (6) Se servesc cartofii cu cârnați, totul asezonat cu mazăre fiartă.
(1) Burgerul de porc de la Comtim se gătește pe grillul încins cate 5 minute pe fiecare parte, după care se scot într-un vas până se pregătește și restul compoziției. (2) Într-o oală încăpătoare în care s-a încins uleiul, se călește ceapa curățată și tăiată mărunt până se înmoaie. (3) Se adaugă ardeiul tăiat cubulețe, morcovul curățat și tăiat în jumătăți de rondele, porumbul dulce tăiat rondele și usturoiul curățat și tocat mărunt. (4) Se condimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute (opțional), chimen și dafin și se gătește la foc moderat 5 minute, amestecând periodic. (5) Dacă legumele nu lasă suficientă zeamă atunci de adaugă o cană de apă. (6) Se adaugă ciupercile, roșiile pasate și 500 ml apă. (7) Se amestecă totul bine, se acoperă cratița cu capac și se gătește la foc redus până se înmoaie legumele. (8) Se verifică periodic, iar dacă este nevoie se mai completează cu apă fierbinte. (9) La final se adaugă și burgerii gătiți la grill și se mai lasa 5 minute pe foc după care se asezonează cu frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Cârnații țărănești de porc de la Comtim se taie felii și se gătesc într-o cratiță cu ulei încins. (2) După ce s-au rumenit, bucățile de cârnați se scot iar în locul lor se pune ceapa curățată și tăiată mărunt. (3) Se adaugă fasolea spălată și lăsată câteva ore la înmuiat în prealabil. (4) Se adăugă apă atât cât să acopere fasolea și se lasă să fiarbă 1.5 ore sau până este aproape fiertă. (5) Se adaugă roșiile, usturoiul curățat și tocat mărunt, boiaua, se potrivește gustul cu sare și piper și se mai lasă să fiarbă până ce fasolea este complet fiartă. (6) Spre final se adaugă și cârnații și se lasă să mai dea câteva clocote. (7) Se asezonează cu frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
(1) Burgerul de porc de la Comtim se aduce la temperatura camerei după care se scoate din ambalaj. (2) Se bat ouăle cu un praf de sare. (3) Se trec bucățile de burger prin făină apoi prin ou și se prăjesc în tigaia cu ulei încins 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. (4) Se scot bucățile de burger pane pe o farfurie acoperită cu un servețel care are rolul de a absorbi uleiul. (5) Pe deasupra se presară frunze de pătrunjel tocat mărunt.
(1) Burgerul de porc de la Comtim se gătește pe grillul încins și uns cu ulei cate 5 minute pe fiecare parte. (2) Ciupercile curățate și fără codițe se gătesc la rândul lor pe grillul pe care am preparat carnea de burger, condimentându-le cu sare și piper. (3) Pentru asamblare se folosesc ca bază ciupercile, peste care se pune burgerul de porc, cate o frunză de salată, castraveții tăiați felii și sosul de usturoi. (4) Se acoperă totul cu ciuperci și se servesc ca atare.